Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Symposium ‘Sociale Veiligheid en Pesten’

30 maart 2016 @ 13:00 - 18:00

Gratis

Hoe kunnen anti-pestprogramma’s scholen helpen in de aanpak tegen pesten?

De onderzoekers van Wat werkt tegen pesten? willen graag hun kennis delen met scholen. Daarom wordt op 30 maart 2016 voor onderwijsprofessionals PO en andere geïnteresseerden het symposium Sociale Veiligheid en Pesten georganiseerd.

De wet Sociale Veiligheid

Per 1 augustus 2016 gaat de Onderwijsinspectie er op toezien dat scholen voldoen aan de wet sociale veiligheid. Deze wet schrijft voor dat scholen verplicht zorg moeten dragen voor een veilige school. Maar wat verwacht de inspectie precies van scholen? Een medewerker van de Onderwijsinspectie geeft tijdens het symposium uitleg.

Pesten voorkomen en oplossen

Onderzoekers vertellen over het onderzoek ‘Wat werkt tegen pesten’. En waarom een school er goed aan doet zich aan te sluiten bij dit onderzoek naar de tien veelbelovende antipestprogramma’s in Nederland.

Deze tien antipestprogramma’s, waaronder ‘Sta Sterk op School’ en ‘Omgaan met Elkaar’ worden in korte pitches toegelicht. Daarna kan er in workshops nader kennis kan worden gemaakt met de verschillende programma’s. Ook is er gelegenheid vooraanstaande onderzoekers te spreken over pesten en pestpreventie.

Aanmelden kan via het formulier op de website Wat werkt tegen pesten?

Gegevens

Datum:
30 maart 2016
Tijd:
13:00 - 18:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Universiteit Utrecht, De Uithof, Langeveldgebouw
Heidelberglaan 1
Utrecht, Nederland
+ Google Maps
Site:
http://www.uu.nl/onderzoek/watwerkttegenpesten/symposium