In 5 stappen effectief reageren op pesten

In 5 stappen effectief reageren op pesten

Hoe zorg je ervoor dat het stopt?

 • Komt jouw kind ook regelmatig bont en blauw thuis?in 5 stappen effectief
 • Heeft hij regelmatig buikpijn, omdat hij niet naar school wil?
 • Verandert jouw vrolijke en uitbundige dochter in een in zichzelf gekeerd meisje?
 • Kelderen de rapportcijfers ineens?
 • Vindt je zoon het lastig om zijn grens aan te geven, of wordt hij juist heel boos als anderen iets doen wat hij niet leuk vindt?

Dan is de kans groot dat jouw zoon of dochter wordt gepest. Maar hoe ga je daar nu op een goede manier mee om? Hoe zorg je ervoor dat het pesten niet erger wordt, maar dat er een einde aan komt?

Vaak wordt pesten onbedoeld verkeerd aangepakt.

Er wordt gezegd: "Sla maar eens een keer flink terug" of "probeer het maar te negeren." Helaas heeft dit geen effect, want de pester gaat gewoon door. Of de pester en de gepeste worden in de klas apart genomen, waarbij de pester wordt verteld dat hij niet meer mag pesten. Goedbedoeld uiteraard, maar ook hiermee wordt juist een averechts effect gecreëerd. De pester weet niet hoe snel hij de gepeste kan laten boeten voor deze publiekelijke vernedering in de klas en zorgt ervoor dat het pesten voortaan nog meer buiten het zicht van de leerkracht gebeurt. Het slachtoffer voelt zich dan vaak machteloos, het zelfbeeld en zelfvertrouwen keldert naar beneden, waardoor het nog lastiger wordt om voor zichzelf op te komen.

Maar wat is dan wel de juiste manier om een einde te maken aan het gepest?

Dat doe je door ervoor te zorgen dat jouw kind:

 • voelt dat hij er mag zijn
 • leert om zijn grenzen aan te geven
 • zijn eigen emoties en gevoelens herkent en ermee kan omgaan
 • weet hoe hij duidelijk kan aangeven dat hij ergens niet van gediend is
 • zelfvertrouwen heeft

Dat klinkt allemaal heel simpel, maar als het zo gemakkelijk zou zijn dan zou pesten niet meer voorkomen. Veel kinderen weten gewoon niet hoe ze op een effectieve manier voor zichzelf op kunnen komen. Als ze tips gaan zoeken in boeken of op internet of advies krijgen van anderen, dan horen ze wel dat ze STERK moet gaan staan en dat ze STOP moeten zeggen. Maar hoe sta je nu sterk en wanneer zeg je nu stop? Of hoe laat je nu merken dat je iets niet leuk vindt of juist dat je mee wilt doen? Zelfvertrouwen haal je niet zomaar onder je stoel tevoorschijn. Er is helaas ook geen magische pil die je in kunt nemen, zodat je kind ineens een flinke een dosis zelfvertrouwen heeft en duidelijk kan aangeven dat zij ergens niet van gediend is. Daarom heb ik een online trainingsprogramma ontwikkeld, waarbij je in 5 stappen korte metten maakt met pesten. Ik wil jou nu gaan helpen om samen met je kind effectief te gaan reageren op het pestgedrag. Je kunt van mij leren wat je kunt doen, wat de juiste stappen zijn, welke woorden je kunt zeggen, hoe je duidelijk en sterk overkomt.

Wat levert deze training op?

 • Een blij en zelfverzekerd kind
 • Gelukkige ouders want als hun kind gelukkig is, zijn zij het ook
 • Vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen
 • Goede resultaten op school

 

We hadden onze zoon aangemeld omdat we graag wilden dat hij weerbaarder zou worden m.b.t. pesten en meer zelfvertrouwen zou krijgen. We ontvingen nuttige informatie tijdens de ouderavond, waardoor ik inzicht kreeg in wat mijn zoon leerde in te training. We hoorden wat voor technieken Raymon leerde en hoe wij hem eventueel kunnen helpen. Het huiswerk was best pittig, of soms lastig omdat we geen praktijkvoorbeelden hadden. Een gebeurtenis moest dan net in die week voorkomen. Op school voelt hij zich nu veiliger en hij komt zekerder over. We blijven echter met Raymon herhalen wat hij geleerd heeft om het eigen te maken. We hebben nu genoeg handvatten om er uit te komen.

 

In deze online training leer ik je 5 stappen die nodig zijn om effectief en weerbaar voor jezelf op te komen.

Deze stappen zijn in feite een soort recept. Een recept met ingrediënten om effectief te reageren in pestsituaties en succesvol voor jezelf op te komen, zodat je geen last meer hebt van het pesten. Als je een aantal stappen, of ingrediënten weglaat, dan klopt het recept niet meer en dan mislukt het of smaakt het niet meer. Het voelt dan voor een kind ineens raar om zo ‘Sterk’ te gaan staan… Dat ben ik niet of dat voelt raar… Of een kind dat héél boos STOP zegt, dat werkt ook niet. Ik ben ervan overtuigd dat als jouw kind deze techniek gaat toepassen, dat het zelfverzekerd overkomt en dat het lekker in z’n vel zit. Het werkt gewoon supergoed.

 

button (1)

 

 

 

“Ik heb een paar jaar geleden al eerder een training gevolgd, maar dat hielp niet. De pesters lachten me uit en gingen gewoon door met pesten. Nu wordt ik ook nog wel eens gepest, maar ik het doet me niet zo veel meer. Ik weet nu hoe ik kan reageren.” (E. 11 jaar)
Caroline is echt goed. Ze heeft me heel goed geholpen om voor mezelf op te komen en geleerd hoe ik mee kan doen. Ik heb nu veel meer vrienden en help ook andere kinderen als ze worden gepest. (R. 8 jaar)

 

Geen last meer van pesten? Het is mogelijk!

Voor het eerst heb ik nu op veler verzoek een online training ontwikkeld voor ouders & kind samen, waarin ik mijn stappenplan onthul. Dit is precies wat ik wou dat ik had toen ik zelf als kind werd gepest, het zou me gered hebben van jaren van minachting, buitensluiten, verdriet en het gevoel van machteloosheid. Deze training is voor ouders die graag willen dat hun kind sociaal weerbaar en assertief is, zodat het minder last heeft van pesten of de gevolgen daarvan. Met deze stappen help je je kind om weer in zichzelf te geloven en zelfvertrouwen te krijgen, waardoor het lekker in z’n vel zit en plezier kan hebben. Je gaat samen aan de slag en ontvangt tips en handvatten die je direct kunt toepassen.

 

In 5 stappen effectief reageren op pesten is misschien niet perfect voor je als:

 • Je vindt dat het alleen aan de pesters ligt
 • Je kind niet bereid is om acties te ondernemen en verwacht een soort magische knop waar zelfvertrouwen en veel vrienden uit komen rollen.
 • Je geen tijd hebt om samen met je kind te oefenen (Dan kan je kind beter een training volgen waar ze meer live begeleiding van een goede coach en trainer krijgt)

button (1)

 

 

Hier is slechts een korte opsomming van wat je kind gaat leren:

effectief voor zichzelf op te komen en nee te zeggen.

zijn eigen grenzen te herkennen en duidelijk aan te geven

om thuis te oefenen met ander gedrag en succes te ervaren

experimenteren en zelf oplossingen bedenken

zich bewust te worden van zijn eigen emoties, gevoelens en gedachten en daar effectief mee om te gaan

waarom het belangrijk is om te weten hoe je je voelt en hoe je gevoelens onder controle kunt houden

Wat is mijn investering?

Normaal is deze training € 197, maar ik bied hem nu eenmalig aan voor slechts € 97
Doe nu vrijblijvend voor slechts € 17 mee met de 1e les en kijk of deze online training echt iets is voor jou en je kind.
En besluit pas daarna of je de rest ook wilt volgen. Voor het vervolg maak je dan enkel nog het restant over van € 80.

Module 1: Vind jezelf oké. * Je kind mag weten dat ze er mag zijn. Als je als kind maar vaak genoeg vervelende opmerkingen naar je hoofd krijgt, dan ga je dit vanzelf geloven. Door het pesten gaat bij veel kinderen het zelfbeeld naar beneden. Ze worden onzeker en hebben weinig zelfvertrouwen. Het is daarom heel belangrijk dat ze leren om weer in zichzelf te geloven.

Module 2: Ken je grens. * Een zelfverzekerd kind wordt minder snel slachtoffer van pesten. Pestkoppen gaan nu eenmaal op zoek naar een makkelijke prooi, een kind dat onzeker is en dat niet geleerd heeft om zijn grenzen aan te geven of dit gewoonweg niet durft. Waar ligt je grens? Leer hoe je duidelijk aangeeft wat je wel en niet wilt.

Module 3: Weerbare, sterke lichaamstaal. * Wat is weerbaarheid? Je leert hoe je effectief voor jezelf op kunt komen en hoe je een kwetsbare houding kunt veranderen in een sterkere houding.

4. Module 4: Herken je gevoelens en emoties. * Je krijgt inzicht in emoties en leert je emoties te hanteren op een meer constructieve manier.

5. Module 5: Voor jezelf opkomen en nee zeggen. * Je leert assertief te reageren.Wie assertief reageert, wordt gewaardeerd en gerespecteerd. Een stap-voor-stap checklist voor het reageren als je gepest wordt.

BONUS MODULE VOOR DE OUDERS: Bouwen aan het zelfvertrouwen van je kind
Deze downloadbare PDF is je geheime wapen die je kind helpt om naar moeilijkere stappen op te klimmen; Om nuchter te blijven en te ervaren dat fouten maken mag. En geeft je handvatten over hoe je zelfstandigheid kunt stimuleren en je kind zelf leert na te denken over over oplossingen.

BONUS #2 Skype coachingssessie met Caroline van Bommel t.w.v. €97
Als een zeer speciale bonus ontvang je een bonussessie waarin je ontdekt hoe je de 5 strategieën verder kunt toepassen.

BONUS #3 Een ticket voor de live workshop 'Van zwak en kwetsbaar naar krachtig tegen pesten' t.w.v. €47
Tijdens deze workshop leert je kind in de praktijk, door middel van spel, verhalen en rollenspelen HOE het krachtig en sterk voor zichzelf op kan komen.

BONUS #4 Speciale besloten Facebookgroep voor ouders

 

Ps. Aan de prijs kan het niet liggen, maar het kan zijn dat je nog twijfelt. Dat is heel menselijk. Is de prijs toch een belemmering, bedenk dan eens hoe snel je dit er al weer uit hebt. Als je nu op de betaalpagina de couponcode [les 1]  invult, ontvang je een korting van € 80 en ontvang je voor slechts € 17 de 1e les!

Hoeveel is het jou waard om jouw kind gelukkig te zien? Om ervoor te zorgen dat hij geen slachtoffer meer hoeft te zijn van pesters. Dat is toch onbetaalbaar?!