Kom je ook naar de NOT?

Je vindt op deze beurs alles op het gebied van onderwijs. Er is dus ook aandacht voor het actieplan sociale veiligheid op school. (van de PO- en VO-raad) Stichting Omgaan met Pesten geeft graag meer informatie over de gevolgen van dit plan voor scholen. Je vindt onze stand (G019) in hal 10.

Op woensdag  28 januari ben ik zelf namens Stichting Omgaan met Pesten aanwezig in de stand op het Stichtingenplein op de NOT! Ik vind het geweldig als je me daar komt bezoeken, maar ook op de andere dagen is het interessant om langs de stand van Stichting Omgaan met Pesten te gaan.

Je maakt  namelijk kans op een gratis training Sta Sterk op School!

Wil je kans maken op deze gratis effectieve training binnen jullie school? Vul dan de juiste gegevens in op het deelname formulier en lever dit in bij onze stand tijdens de NOT 2015.

‘Sta Sterk op School’ heeft als doel de sociale weerbaarheid van deelnemers te vergroten, zodat zij effectiever reageren op pestgedrag in de klas, de negatieve invloed ervan voor slachtoffers en buitenstaanders wordt beperkt en het pesten in de klas afneemt. Uit onderzoek blijkt dat wanneer medeleerlingen negatief reageren op het gepest, (verdedigen) dan resulteert dit in veel gevallen dat zij het pesten stoppen en dat het beter gaat met slachtoffers.

Dit programma is een van de twee anti-pestprogramma’s van Stichting Omgaan met Pesten die op ‘de lijst Dekker’ van 13 veelbelovende anti-pestprogramma’s staan. De buitenschoolse variant staat in de Databank effectieve jeugdinterventies van het NJI.

banner4_nl

Geplaatst in Geen categorie, Nieuws.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.