Landelijke week tegen pesten

22 t/m 26 september – Nederlandse Week tegen Pesten

Dit jaar vindt aan het begin van het nieuwe schooljaar voor het eerst de Week tegen Pesten plaats. Op scholen zal in deze week op verschillende manieren stilgestaan worden bij het onderwerp pesten. Een mooie gelegenheid voor een gastles of workshop van een expert in de klas.

Thema ‘Horen, zien en Speak Up!’

Het thema voor de week tegen pesten is dit jaar: ‘Horen, zien en Speak Up’. Overal waar mensen in groepen samen zijn komt pesten voor. In Nederland worden jaarlijks zo’n 400.000 kinderen gepest, op sportclubs, op straat en op scholen. Veel kinderen durven hier niet over te praten, terwijl pesten grote gevolgen heeft, voor degene die gepest worden, maar ook voor degene die pesten. Het is dus belangrijk dat pesten bespreekbaar gemaakt wordt: Niet meer zwijgen over pesten en je ervoor schamen, maar juist er over praten, en ook voor anderen opkomen.

Hoe maakt uw school het verschil?

Het Centrum voor School en Veiligheid heeft op haar site draaiboeken opgenomen om deze week als school, zowel voor basis- als voortgezet onderwijs, te organiseren. Gastlessen door experts kunnen een mooi onderdeel uitmaken van deze week. Caroline van Bommel, trainer van de Stichting Omgaan met Pesten en eigenaar van Ken je Kracht Training Coaching & Advies te Strijen zal in deze week op scholen in de regio Hoeksche Waard diverse activiteiten rondom pesten verzorgen, waaronder: workshops in klassen, thema-avonden voor ouders en scholing voor leerkrachten.

Uw school kan tijdens deze week het verschil gaan maken! Doet u mee? Ken je Kracht ondersteunt u daarbij graag!

Geplaatst in Geen categorie, Nieuws, pesten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.