Onderzoek ‘Wat werkt tegen pesten?’

Ben of ken je iemand die werkzaam is in het onderwijs?

Om pesten effectief te voorkomen en aan te pakken is jouw hulp nodig!

Per 1 augustus 2015 is de wet ‘sociale veiligheid op school’ ingegaan.

Tussen 2015 en 2017 onderzoeken vooraanstaande wetenschappers de vraag in hoeverre de theoretisch goede anti-pestprogramma’s ook in de praktijk effectief zijn.

Omdat een overzicht van effectieve methodes ook voor het onderwijsveld van belang is, willen wij hier dan ook graag in investeren. Om pesten effectief te voorkomen en aan te pakken, is echter ook jouw hulp nodig!

Stichting Omgaan met Pesten is een professionele organisatie met trainers door heel Nederland. Zij zijn met 2 programma’s vertegenwoordigd op de lijst van deelnemende anti-pestprogramma’s. Kiest je school voor een schoolbreed programma voor de hele klas, dan zou de keuze op Omgaan met Elkaar kunnen vallen. Sta Sterk op School is een gespecialiseerd en intensiever programma dat aan de slag gaat met alleen een subgroep van 8 – 10 leerlingen.

lees meer over het onderzoek »

Voordelen van deelname aan het onderzoek

Als je school meewerkt aan het onderzoek levert dit een paar concrete voordelen op:

  • Je maakt zelf de keuze voor 1 van de 10 anti-pestprogramma’s, waardoor het programma goed past bij de visie van jullie school.
  • Je voldoet aan de wettelijk vereiste monitoring van pesten op jouw school. Deze monitoring voldoet aan de eisen voor een leerlingvolgsysteem op dit gebied.
  • Je draagt bij aan het zoeken naar oplossingen tegen pesten.
  • Je mag gebruikmaken van het beeldmerk ‘Wat werkt tegen pesten?’
    Zo laat je  zien dat de school bijdraagt aan het zoeken naar oplossingen tegen pesten. Je kunt het beeldmerk op de website plaatsen of in nieuwsbrieven gebruiken. Ook ontvang je stickers die je bijvoorbeeld bij de hoofdingang van de school kunt plakken.
  • Je ontvangt de programma’s tegen een sterk gereduceerd tarief. Omdat we het belangrijk vinden dat de effectiviteit van de methodes wordt vastgesteld, willen wij hier ook in investeren!

Wil je een einde maken aan het pesten op jouw school en direct ook meewerken aan dit zeer belangrijke onderzoek, waarbij in de toekomst nog veel meer scholen en kinderen met een pestprobleem worden geholpen? Maak dan gebruik van deze unieke kans en neem deel aan dit onderzoek.

 

Mocht je nog vragen hebben, dan kunt je contact met mij opnemen op telefoonnummer 06 51 607 422 of via e-mail caroline@kenjekracht.info.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.