anti-pestprogramma gewonnen

Gratis training ‘Sta Sterk op School’ voor de gelukkige winnaars in Sliedrecht.

Vele maanden was ik samen met mijn collega Yolanda de Roos druk bezig voor de ‘werkgroep NOT-2015’ (de grootste Onderwijsbeurs van Nederland) van Stichting Omgaan met Pesten.

Het begon vorig jaar in oktober met ons bezoek aan de Kickoff in de Jaarbeurs in Utrecht. Wat hebben we daar veel geleerd; over hoe je een plan bedenkt, hoe je actieve teksten schrijft en hoe je bezoekers aanspreekt om naar jouw stand te komen.

We hadden een kleine stand van maar 1 bij 2 meter in een hoekje op het MBO-plein, waar we heel veel geld voor moesten betalen. Hoe zorg je er dan voor dat bezoekers ook naar jouw stand willen komen? Of dat ze willen stoppen en meer van je willen weten. Want echt opvallen doe je niet tussen al die gigantisch mooie stands van de grote uitgeverijen. Top 10!Dus bedachten we een uniek plan. De Stichting bestond 10 jaar in 2014 en twee van onze programma’s waren door de Commissie Anti-pestprogramma’s aangemerkt als ‘veelbelovend’! Dit is toch wel een reden voor een feestje?

Ook al worden deze anti-pestprogramma’s niet door de wet verplicht. Een goedkeuring van deze commissie krijg je niet voor niets!

Alle scholen die de stand van Stichting Omgaan met Pesten bezochten, konden daar een formulier achter laten waarmee zij kans maakten om het ‘goedgekeurde’ anti-pestprogramma Sta Sterk op School gratis voor hun school te winnen. Daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Veel leerkrachten, IB-ers en directeuren wilden wel een kansje wagen. We hoorden mensen zeggen dat ze door collega’s werd aangeraden om naar onze stand te komen. Zelfs vanuit België en Duitsland zaten er formulieren tussen! Ook al was onze stand dus maar klein, we stonden wel in de top 10 van het hoogste gemiddelde aantal bezoekers per m²!

Waardecheque t.w.v. € 2200Mick ten Oever, een deelnemer aan onze buitenschoolse Sta Sterk training, heeft een aantal weken geleden uit alle deelnameformulieren de winnende school getrokken. Hier is een filmpje van.

De Johannes Calvijnschool uit Sliedrecht mag zich de gelukkige winnaar noemen. Maandag mocht ik hen, namens Stichting Omgaan met Pesten, de waardecheque voor de gratis training Sta Sterk op School overhandigen!

 

 

Geplaatst in Nieuws, weerbaarheid en getagd met , .

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.