Voor wie is Ken je Kracht?

Scholen en organisaties die een veilig leerklimaat voor hun leerlingen willen, waarin iedereen optimaal kan presteren. Zij zijn vaak al actief bezig om ‘goed gedrag’ te stimuleren en zien ‘pestgedrag’ als een serieus probleem dat zij actief willen aanpakken.

Ken je Kracht biedt deze scholen & organisaties die ondersteuning die zij nodig hebben in het neerzetten van een effectief anti-pestbeleid dat past bij de visie van de school.

boys-271057

Mensen die workshops, trainingen, coaching of programma’s van Ken je Kracht volgen zijn:

Kinderen, jongeren, ouders en andere volwassenen die worstelen met lastige situaties zoals pesten, buitensluiten, faalangst, vervelende opmerkingen, duwen, schoppen, slaan, uitschelden, roddelen, etc. en die:

  • Voor zichzelf op willen komen
  • Hun grens aan willen geven
  • Handvatten willen hoe ze ‘vrienden kunnen maken’
  • Nee kunnen zeggen
  • Willen zeggen waar ze last van hebben
  • Meer zelfvertrouwen willen en meer willen durven
  • Lekker in hun vel willen zitten

Dit zijn vaak de aanleidingen voor deelnemers om mee te doen: 

small_3338926339

  • Je wordt gepest en wil dat dit stopt. Je hebt al van alles meegemaakt. Van spullen die afgepakt of kapot gemaakt worden tot slaan en schoppen toe. Jij bent
    er klaar mee, het is genoeg geweest!
  • Je voelt je alleen en wilt graag vrienden kunnen maken. Als anderen samen spelen sta jij aan de kant. In de rij heeft iedereen al iemand om naast te lopen en jij staat achteraan. Je wilt graag meedoen, een praatje maken en (meer) vrienden hebben, maar hebt geen idee hoe je dit aanpakt.
  • Je bent onzeker of bang. Je piekert veel, voelt je steeds gespannen en ziet allerlei rampscenario’s al helemaal voor je. Je kunt je onzeker voelen over je leerprestaties, over je uiterlijk, over hoe je overkomt op anderen, over hoe je met anderen omgaat of over bepaalde andere eigenschappen van jezelf.
  • Je wilt voor jezelf op kunnen komen en je grenzen aan kunnen geven.

Ken je Kracht, Krachtig tegen pesten helpt kinderen om meer zelfvertrouwen te krijgen, zodat ze op een effectieve manier met pesten om kunnen gaan en er geen last meer van hebben.

Kinderen en jongeren die succesvol een training of programma bij Ken je Kracht hebben afgerond voldoen vaak aan de volgende kenmerken:

  • Ze willen graag op een respectvolle manier voor zichzelf opkomen
  • Ze doen hun best om vrienden te maken
  • Ze vinden zichzelf (of hun kind) de moeite waard.
  • Ze (of hun ouders) vinden het de moeite waard om te investeren in zichzelf en hun toekomst (of die van hun kind)
  • Ze willen leren hoe ze zelf iets aan een nare situatie kunnen veranderen

Lees meer over de workshops en programma’s van Ken je Kracht

2 reacties

  1. Een goed initiatief en het blijkt dat het nodig is in deze maatschappij om zo jong mogelijk te beginnen. Jong geleerd is oud gedaan hoop ik. Gelukkig heb ik hiermee nooit te maken gehad. Het kan levens ruïneren als ik de media mag geloven! En dat is erg.

    Ik heb een vraag:
    Wij zijn sinds afgelopen mei bezig met ons eigen stichting op te richten en kwamen ook op dezelfde naam “Ken je Kracht” welke wij willen gebruiken voor kwetsbaren in onze samenleving.

    Hoe heet jullie stichting precies? Toch niet ‘Stichting Ken je Kracht’? Want ik zie een andere naam als Stichting omgaan met pesten!

    Groet, Anita

    • Beste Anita,

      Bedankt voor je bericht! Wat goed dat jullie je in willen zetten voor kwetsbaren in de samenleving! Veel succes met het oprichten van je stichting… wel wil ik jullie vragen om daar een andere naam voor te gebruiken. Ken je Kracht is de handelsnaam van mijn bedrijf, vanwaaruit ik als trainer en bestuurslid ben aangesloten bij Stichting Omgaan met Pesten.

      Je mag daardoor niet meer zomaar dezelfde handelsnaam gaan gebruiken. Het oudste recht gaat dus voor. Ook mag er niet een naam gebruikt worden die er zo sterk op lijkt dat er verwarring kan ontstaan bij het publiek. Verwarring wil zeggen dat het publiek, dus ook jouw (potentiële) ‘klanten’, de twee bedrijven of organisaties niet goed meer uit elkaar kunnen houden en misschien zelfs denken dat ze bij bedrijf A iets kopen, terwijl ze in werkelijkheid bij bedrijf B hun aankoop doen. Charlotte Meinders legt hier uit over de mogelijke sancties bij het onrechtmatig voeren van een dezelfde handelsnaam: https://www.charlotteslaw.nl/handelsnaamrecht-in-het-kort/

      Ik hoor graag of jullie een andere naam gaan gebruiken, of voorstel om deze mogelijke verwarringen te voorkomen.

      Hartelijke groet,

      Caroline

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.