Aanbod voor ouders & kinderen

Online training 'Slimmer dan pesters'

Je herkent hoe gepest worden je het gevoel kan geven van machteloosheid, onzekerheid, verdriet, boosheid en nog veel meer....

Hoe pestkoppen vaak precies weten hoe ze je kunnen raken, door gemene dingen te zeggen, waardoor je zelfbeeld naar beneden gaat.

Ontdek je hoe je (weer) zelfvertrouwen kunt krijgen

Weet precies hoe je moet reageren als je verbaal of emotioneel wordt gepest en hoe je hulp kunt vragen

Leer (weer) in jezelf te geloven, zodat de pestkoppen je niet meer kunnen raken.

Lees hier meer over hoe je pestkoppen te slim af kunt zijn...

Sta Sterk training

Praktische handvatten en vaardigheden voor het verbeteren van de sociale weerbaarheid & het zelfvertrouwen.
Worstelt je kind met het aangeven van zijn of haar grenzen, zou het wel wat weerbaarder mogen reageren, of juist wat minder fel uit de hoek kunnen komen? Conflicten, ruzies, pesten, faalangst,.. De Sta Sterk training, die is ontwikkeld door Stichting Omgaan met Pesten, helpt je kind om deze problemen te overwinnen. In 10 bijeenkomsten leren kinderen en jongeren stapsgewijs, op een positieve en praktische manier voor zichzelf op te komen en meer zelfvertrouwen te krijgen.

Lees meer over deze effectieve sociale weerbaarheidstraining…

Stevige Stap training

Weerbaar en vol vertrouwen van groep 8 naar de brugklas.
Staat je kind aan de vooravond van de overstap naar de middelbare school? Een nieuwe fase waarin hij of zij geconfronteerd wordt met veel nieuwe dingen zoals: andere klasgenoten, (veel) nieuwe leraren, een groot schoolgebouw en niet te vergeten het huiswerk.
Is je kind onzeker en ziet hij of zij hier tegenop? Twijfelt je kind of en hoe vrienden te maken? Werd hij of zij misschien gepest? Dan kan de Stevige Stap training je kind wellicht verder helpen.

Deze training is specifiek bedoeld voor kinderen die weinig zelfvertrouwen hebben, onvoldoende sociaal vaardig zijn of een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het zetten van deze stap.

Lees meer over deze brugklastraining…

Coaching voor ouders en volwassenen

Loop je tegen problemen aan?
Wil je snel hulp of sparren met iemand die weet waar jij van wakker ligt?

Soms wil je als ouder liever eerst zelf kijken hoe je je kind kan helpen, dan dat je je kind naar een training stuurt.
Of je maakt je zorgen om je kind, omdat je ziet dat deze niet echt gelukkig is of zich anders gedraagt dan eerst. Of wil je kind zelf niks van een training of coaching weten? Neem dan contact met me op, zodat we vrijblijvend kunnen bespreken wat ik voor je kan betekenen.

Heb jij als volwassene zelf last van pesten, moeite met je grenzen aangeven, of wil je meer zelfvertrouwen? OOK JOU HELP IK HIER GRAAG MEE!

 

Neem contact op en samen kijken we hoe ik je kan helpen EN hoe we jou of je kind weer kunnen laten stralen!

Mini-eBoek ‘Help! Mijn kind wordt gepest!’

Je wilt je kind het liefst beschermen en helpen, zodat het pesten stopt. Maar weet niet goed hoe?

Wat kun je nu als ouder(s) het beste doen? En wat kun je juist beter laten?

Met de juiste ondersteuning, bemoediging en tips, gaat het ook jouw kind lukken om effectief te reageren op pesten, zodat het hier geen last meer van heeft.

Schrijf je gratis in en ontvang de checklist met tips en meer informatie o.a. over hoe je op school het gesprek aan kunt gaan, automatisch in je mailbox.

Faalangst training 'Je bibbers de baas'

Een training om faalangst te verminderen bij kinderen uit de bovenbouw van het basisonderwijs, door hen te leren omgaan met hun angst.

Faalangst is een vorm van angst die je in je greep krijgt als je iets moet presteren en is altijd gekoppeld aan iets wat moet, van jezelf of van een ander. Die angst werkt belemmerend, soms zelfs verlammend. De vrees om te mislukken bepaalt volledig het denken.

Gebleken is dat het overgrote deel van de kinderen die aan deze trainingen deelgenomen hebben, er ook echt baat bij hadden. Direct na de training was er al sprake van minder angst. Ook in het voortgezet onderwijs was dit effect nog goed merkbaar. Kinderen met andere vormen van angst bleken eveneens baat te hebben bij deze training.

Wat ze zeggen..

Benieuwd wat onze deelnemers en ouders over de trainingen zeggen?

Caroline heeft me heel goed geholpen om voor mezelf op te komen en geleerd hoe ik mee kan doen

R. 8 jaar

Caroline is echt goed. Ze heeft me heel goed geholpen om voor mezelf op te komen en geleerd hoe ik mee kan doen. Ik heb nu veel meer vrienden en help ook andere kinderen als ze worden gepest.

E. 11 jaar

Ik heb een paar jaar geleden al eerder een training gevolgd, maar dat hielp niet. De pesters lachten me uit en gingen gewoon door met pesten. Nu wordt ik ook nog wel eens gepest, maar ik het doet me niet zo veel meer. Ik weet nu hoe ik kan reageren.

Birgitta

Onze dochter werd vooral in groep 1 veel gepest, ze werd geslagen, geduwd of ze zeiden dat ze stom was, waardoor ze vaak verdrietig en teruggetrokken was en ze niet meer naar school wilde. Ze kreeg een heel negatief zelfbeeld, werd onzeker en reageerde dit thuis op ons af. Ze was daarnaast erg perfectionistisch en mocht van zichzelf geen fouten maken. Voor ze naar groep 3 zou gaan wilde ze daarom leren wat ze terug kon doen wanneer kinderen gemeen tegen haar deden. Nu gaat het hartstikke goed met haar. Ze is het afgelopen schooljaar niet gepest, heeft meer zelfvertrouwen gekregen en durft steeds meer. Zelfs met het meisje dat haar zo gepest heeft, daar is ze zelfs op het verjaardagsfeestje geweest. Ik moest toen wel even slikken, het liefst wilde ik daar helemaal niks mee te maken hebben, maar ze wilde zelf heel erg graag. Ze heeft extra werk gekregen en het pesten is niet meer voorgekomen. Op school gaat ze als een trein, krijgt aangepast werk voor de uitdaging. Ze leest wekelijks voor, voor de hele klas, dat doet ze vrijwillig. Dat had ik vorig jaar toen we met de Sta Sterk training begonnen, niet verwacht. Toen durfde ze met het kringgesprek amper wat te zeggen. Zeker het laatste halfjaar is ze ontzettend vooruit gegaan. In het begin hebben we echt nog wekelijks geoefend met sterk staan en hoe te reageren, dat gaat nu allemaal van zelf. Wat dat betreft ben ik zo blij dat ze vorig jaar bij Caroline de Sta Sterk training heeft gevolgd.

A.

Het gaat nu erg goed met onze dochter. De coaching heeft een goede uitwerking. Het heeft ervoor gezorgd dat er sprake is van een betere stabiliteit en weerbaarheid. Bovendien is ze meer zelfverzekerd en momenteel behoorlijk druk met het saxofoonspelen. Ze speelt mee in een orkest en repeteert dagelijks. 1 keer per week krijgt ze les. Binnenkort treedt ze weer op. Als solist geeft ze een voordracht. Ook hiervoor is behoorlijk wat vertrouwen voor nodig. Maar dat gaat haar goed af.

Ken je Kracht is aangesloten bij onderstaande organisaties en overlegt regelmatig met collega-trainers.

Kom in contact...

Stuur ons een bericht om een ​​consult of workshop te regelen