Gooi jij je privéleven op straat?

Ik ben al heel lang fan van alle mooie en leuke mogelijkheden die social media ons bieden. Gezellig met vrienden en familie foto’s en berichten delen van dingen waar we ons mee bezighouden.

Facebook is daar een mooi medium voor, maar niet alles wat ons bezighoud willen we gelijk met iedereen delen. We hebben geleerd om onze online imago te beschermen, maar dat is lastig voor een site zoals Facebook die elk smeuïg detail van ons leven wil weten.

Wat gebeurt er met Facebook wanneer mensen waarde hechten aan hun privacy?

Een onderwerp als pesten willen we vaak liever niet aan de grote klok hangen.  Hoewel veel Facebookgebruikers dagelijks inchecken op hun account worden er de laatste tijd minder persoonlijke foto’s en berichten gedeeld.  Steeds meer mensen hebben besloten dat hun privacy belangrijk is en er wordt goed nagedacht over wat er wel of niet openbaar wordt gedeeld. Want wat je met je vrienden deelt, is dat wel echt alleen zichtbaar voor jouw eigen vrienden?

Ik zie bijvoorbeeld regelmatig berichten in mijn tijdlijn van mensen die ik zelf niet als Facebookvriend heb, maar waar een van mijn vrienden op heeft gereageerd. Wat is jouw ervaring daarmee … ?

Mensen delen dus nog wel  dingen op Facebook, maar wat ze delen is wel veranderd.  Er werden in 2015 21% minder ‘original personal posts’ gedeeld, volgens een gedetailleerd rapport van The Information dat vorige maand werd gepubliceerd. Facebook lijkt nu veel op platform waar linken, nieuwsberichten en grappige dierenfilmpjes worden gedeeld. De dagen dat mensen ongecensureerd hun hele privéleven op hun profielpagina deelden zijn voorbij.

Denk jij ook goed na over wat je wel of niet openbaar met al je Facebookvrienden deelt?

Hoe zou je het vinden als er een plek zou zijn waar je op een laagdrempelige én vertrouwelijke manier hulp kunt vragen? Waar je al jouw vragen direct kunt stellen en snel antwoord krijgt op de dingen waar je tegenaan loopt? Dat kan… binnenkort!

Vanaf 19 mei a.s. start speciaal voor juist die vragen mijn online spreekuur. Hier kun je wekelijks terecht tussen 14:00 en 15:00 uur voor gratis advies en voorlichting op het gebied van pesten.

Zelfs als ik zelf niet online bent, kun je wel al vast je vraag insturen op het moment dat je ermee zit. Deze zal ik beantwoorden in het eerstvolgende online spreekuur.

Heb je geen Facebook? Je kunt natuurlijk ook nog gewoon mailen naar caroline@kenjekracht.info of bellen naar 06 51 607 422.

* Kijk hieronder hoe je kunt deelnemen aan het online spreekuur.

Welk social media platform kies jij voor?

Facebook, Twitter, Pinterest, LinkedIn, Instagram, Snapschat; we hebben keuze genoeg. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Ook Google+ is een heel interessant platform…  dat veel op Facebook lijkt, maar net weer andere mogelijkheden biedt.

Op dezelfde manier kun je er berichten, foto’s en filmpjes delen, maar daarnaast kun je het koppelen aan een YouTube account… en laat ik daar nu ook net meer mee willen gaan doen 🙂

Op zaterdag 28 mei a.s. organiseer ik daarom  nogmaals het vernieuwde ‘webinar’ op Hangout on Air: ‘Maak in 5 stappen een einde aan pesten’

Hoe ontwikkel je zelfvertrouwen en het geloof in jezelf als je vaak hoort dat je niets voorstelt, dat je stom en dom bent of het niet waard bent om erbij te horen?

Veel kinderen die worden gepest kampen met een laag zelfbeeld. Ze hebben enorm veel last van het pesten. Ze durven niet voor zichzelf op te komen, hun grenzen niet aan te geven of weten gewoon niet hoe ze dit kunnen doen. Als jij of je kind ook wordt buitengesloten, gepest en vernederd, dan is deze Hangout on Air voor jou!

  • Ik vertel je mijn systeem met slimme technieken, zodat je weet hoe je wel effectief op pesten kunt reageren.
  • Je ontdekt wat er nodig is om effectief op pesten te reageren.
  • In 5 stappen ga je op weg naar meer zelfvertrouwen, zodat je weer in jezelf gelooft en geen last meer hebt van pesten.

 

Ben je er ook bij op 28 mei a.s?

 

Deelnemen aan het digitaal spreekuur

Scan deze code in via Messenger.

messenger_code_314019405279454

Hoe doe je dit?

  1.        Open Messenger op je telefoon.
  2.        Tik in de menubalk op ‘personen’
  3.        Tik op ‘code scannen’ om de code te scannen. Dit staat bovenaan de pagina.
    Hier vind je mijn code, zodat je het gelijk kunt testen 😉

Vind je dit scannen toch wat omslachtig? Je kunt ook makkelijk via http://m.me/kenjekracht  contact opnemen.

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.