Hoe ziet je ideale school eruit?

Zie je het voor je…?

Je school is een sociaal veilige school, die goede prestaties levert op het gebied van veiligheid en ondersteuning. De leerlingen leveren goede prestaties en er is betrokkenheid van het schoolteam en de ouders. Dit levert een hoge waardering van de onderwijsinspectie op.

Er heerst een positief klimaat in de groepen, de kinderen gaan respectvol met elkaar om, ze geven grenzen aan en komen voor elkaar op. De leerkrachten werken met plezier in een fijne groep, zij hebben kennis en inzicht in de pestproblematiek en weten hoe hij/zij effectief kunnen reageren op pestgedrag.

Stel je voor dat dit allemaal automatisch gebeurt…

Magisch toch?
Een veilige school is de school van de toekomst, daar droom jij toch ook van?

De directie heeft een samenhangende visie op onderwijs geformuleerd en geeft leiding aan een team dat bestaat gemotiveerde leerkrachten en ondersteunend personeel.

Sociaal veilige school

Wel, ik laat je zien hoe je dat precies kunt doen…

Tijdens een Expertisedag, die ik met Jozet Niehof van 1 voor Communicatie organiseer, leren we je hoe je pestgedrag kunt voorkomen en stoppen. Op welke manier je ouders kunt betrekken en hoe je effectief kunt communiceren over pestgedrag naar ouders en de media.

Deze dag bestaat uit 4 thema’s, die samen ervoor zorgen dat je aan het einde van de dag weet wat de nieuwe wet voor jouw school en de aanpak van pesten betekent en hoe je voldoet aan de eisen van de onderwijsinspectie.

Je kent verschillende technieken om pesten te voorkomen en aan te pakken en weet welke valkuilen er op de loer liggen en hoe je hiermee om kunt gaan. Je weet hoe je op een handige manier kunt communiceren over het sociale plan en jezelf positief in beeld kunt brengen bij je doelgroep.

Je hebt ontdekt dat goed geïnformeerde ouders graag je ambassadeur willen worden en gaat naar huis met een concreet en persoonlijk actieplan om meteen mee aan de slag te gaan!

Dus spring aan boord,….  Dit is één van de beste cadeau’s die je jezelf, je school en je team kunt geven!
Neem deel aan deze inspirerende expertisedag »

studiedag aanpak pesten

Geplaatst in Nieuws, pesten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.