Pesten stoppen? Dat kun jij wel!

Week tegen pesten, schop samen met Foppe pesten de wereld uit

De nieuwe campagne van Stichting Omgaan met Pesten is van start gegaan! Dit gebeurde met de online lancering van de film ‘Pesten Stoppen? Dat Kun Jij Wel!’ op vrijdag 16 september.

Ook de ambassadeurs van de stichting zijn heel betrokken bij de campagne. Foppe de Haan maakte een videoboodschap voor de filmcrew en jong & oud in Nederland.” Hij heeft een uitdaging voor ons allemaal en bekrachtigt dat met de slotzin: “Samen schoppen we pesten de wereld uit!”.

Iedereen kan meedoen aan de challenge, alleen, samen met anderen, of zelfs de hele klas: ‘Pesten stoppen? Dat kun jij wel!’

Pesten stop je niet in één week, daarom stopt deze challenge niet aan het einde van de Week tegen Pesten, maar kan deze daarna ook nog gewoon doorgaan.

Als kinderen met hun klas deelnemen aan de challenge maken zij kans op de workshop ‘Samen Sterk tegen Pesten!’.  Door het filmpje van de challenge met de klas op de facebook pagina van de stichting te plaatsen, maken zij kans om deze workshop te winnen. Dit kan tot 30 september! In oktober is de prijswinnaar bekend.

Bekijk de film en videoboodschap met de klas of de hele school. Op omgaanmetpesten.nl/mini-film staat ook de ‘making of’ en reportage van Hart van Nederland. Zij waren bij de lancering van de film en maakten een reportage over Ricardo, die na eigen ervaringen met pesten, koos voor het meespelen in de film. Dat is nog eens een goed voorbeeld van ‘van kwetsbaarheid naar kracht’.

Na het bekijken van de mini-film kunnen de leerlingen samen met de leerkracht met elkaar in gesprek gaan.

Niet alle kinderen kennen Foppe de Haan. Samen met de leerkracht en of hun ouders kunnen ze op allerlei manieren ontdekken dat hij zich zo betrokken voelt bij kinderen omdat hij veel met jeugd in de sport heeft gedaan en een zeer gewaardeerde voetbaltrainer is. Zo zeiden een paar jongens uit de klas waar de challenge al is gefilmd: “wow, als dat je opa zou zijn!” en een ander meisje “oudere mensen weten al heel veel over het leven, daar kun je heel veel van leren. Hij heeft gelijk, pesten stoppen doe je samen, in je eentje is dat heel moeilijk!”.

 

 

Geplaatst in pesten, sociale media.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.