Themabijeenkomsten, workshops en ouderavonden

Ken je Kracht verzorgt interactieve themabijeenkomsten & workshops voor leerkrachten, professionals en/of ouders om de kennis over het pestprobleem en de vaardigheid om hiermee om te gaan te vergroten. Naast informatie over pesten, zijn er ook thema-bijeenkomsten over aanverwante thema’s mogelijk. Na de inleiding en interactieve presentatie over het onderwerp is er ook altijd een mogelijkheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen.

 

Mogelijke onderwerpen van een themabijeenkomst, workshop of ouderavond:

   Positief omgaan met elkaar
   Plagen en pesten, de verschillen en gevolgen
   Digitaal pesten voor jongeren, inzicht in gevaren online delen van informatie
   Digitaal pesten voor ouders en leerkrachten, wat houdt het in?
   Weerbaar reageren
   Faalangst
   ADHD
   Dyslexie
   Overgang naar de brugklas
   Omgaan met groepsdruk

 

Merkt u onveiligheid in/op de klas/school, maar krijgt u de vinger niet op de zere plek(ken)?

Signaleert u dat er gepest wordt, maar lukt het u niet om het aan te pakken? Wellicht is een STA STERK training op school of in de klas iets voor u. In de klas gebeurt dit in sub-groepen van maximaal 8 leerlingen. Het kan ook zijn dat u een aantal leerlingen ‘uitkiest’ op school, omdat zij zich minder weerbaar gedragen, moeilijk voor zichzelf kunnen opkomen, gepest worden of zelf pester zijn. Tijdens een STA STERK project zal er ook een ouderavond plaatsvinden waarin ouders ingelicht worden over de inhoud van de STA STERK training en waarin ze adviezen en tips krijgen over wat zij zelf met hun zoon of dochter kunnen doen.

Pesten is een groepsproces en je hebt dan ook de hele groep nodig om het probleem te kunnen stoppen. Dit betekent niet dat je als individu niets aan het probleem zou kunnen doen, want wanneer je als omstander, of slachtoffer weet wat de juiste stappen zijn, kun je de negatieve cirkel waarin de groep zich bevindt ombuigen naar een positieve. Slachtoffers van pesten zijn juist vaak hele gevoelige kinderen met goede sociale vaardigheden. Ze willen graag bij de groep horen.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.